Kadınlara İlham Kaynağı Teknoloji

“Bilişimde Kızlar Günü” etkinlikleri kapsamında Cisco Türkiye ofisi de Şehit Öğretmen Ahmet Onay İlkokulu’ndan 27 kız öğrenciyi ağırladı.

Cisco’nun “Bilişimde Kızlar Günü” kapsamında Türkiye’de düzenlediği etkinlikte kız öğrenciler hem teknoloji sektörü ile yakından tanışma hem de Cisco TelePresence sayesinde Hollandalı yaşıtları ile renkli bir deneyim paylaşma şansı buldular.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) inisiyatifi ile her yıl Nisan ayının dördüncü Perşembe günü gerçekleştirilen “Bilişimde Kızlar Günü” etkinlikleri kapsamında Cisco Türkiye ofisi de Şehit Öğretmen Ahmet Onay İlkokulu’ndan 27 kız öğrenciyi ağırladı.
Etkinlik için Cisco ofisine gelen kız öğrenciler Cisco ve teknolojileri hakkında bilgi aldıktan sonra Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali ve Cisco’nun üst düzey kadın yöneticileri ile sohbet ettiler.

Etkinliğin son bölümünde kız öğrenciler Cisco TelePresence sistemi ile Amsterdam’daki yaşıtları ile gerçekleştirdikleri konferans görüşme ile teknolojinin sağladığı fırsatları ve insan hayatında yarattığı farkı keşfettiler. Cisco TelePresence odasında karşılarında Amsterdamlı genç kızları gören öğrenciler önce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Ancak kısa zamanda kaynaşan gençler İngilizce olarak birbirleri ile günlük hayatları ile ilgili sohbet etmeye başladılar.

“Bilişimde Kızlar Günü” kapsamında Cisco’nun üst düzey kadın yöneticilerinin kariyer hikayelerini dinleme ve onlara sorularını yöneltme şansı bulan kız öğrenciler; Cisco Servis Satış Müdürü Ahu Ersoy Tunç, Cisco Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Işıl Hasdemir, Cisco Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Yücel Karasu ve Servis Sağlayıcılar Birimi Genel Müdür Yardımcısı Pınar Aybar Öner’den öğrencilik hayatı ve kariyer seçimleri ile ilgili öneriler aldılar.
Yöneticiler kız öğrencilerle gerçekleştirdikleri sohbette, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve kendi ayakları üzerinde durmaları için eğitimin öneminin altını çizdiler. Kendi hayatlarından da örnekler vererek gençlere hayallerinin peşinden gitmelerini ve ihtiyaçları olan donanıma sahip olmak için çok çalışmalarını tavsiye eden yöneticiler ayrıca kariyerlerini çizerken teknolojinin onlara ilham kaynağı olacağına inandıklarını ifade ettiler. Teknolojinin artık hayatımızın her alanına dokunduğunu, sürekli değişim halinde olduğunu aktaran başarılı bilişimciler kadınların değişime çok daha hızlı adapte oldukları için bu sektörde başarılı olacaklarına inandıklarını belirttiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, Türkiye’nin tüm dünyadaki Cisco ofisleri arasında en çok kadın çalışana sahip ofis olduğunu belirtti ve “Bilişim sektöründe daha çok kadının çalışması gerektiğine inanıyorum. 30 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’ne mühendislik okumaya gittiğimde bölümlerdeki kız öğrenci oranı yüzde sekizdi. Bugün ise bu yüzde 50’lere ulaştı. Kadınların sektörlerde erkekler kadar yer alması ülkelerin gelişmişliğinin göstergesi” dedi. Konuşmasında artık bilişim sektöründe önemli olanın “hangi teknoloji” değil, “hangi uygulama “ ve “bu uygulama hangi sorunu çözecek” soruları olduğunun altını çizen Cinali, yeni nesillerin bu sorulara çok daha iyi yanıtlar bulacaklarına inandığını ifade etti.

Cisco, 2 yıldır ITU’nun organize ettiği “Uluslararası Bilişimde Kızlar Günü”ne tüm dünyadaki 30 ofisi ile katılıyor.

Yorum bırakın