Hakkımızda

Bilişimde Genç Hareket (BGH), 2006 yılından bu yana Cisco, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesidir. Projenin amacı, gençleri bilişim ve ağ teknolojileri alanında eğiterek, onları yarının dünyasına hazırlamak ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden yüzlerce genci, bilgi temelli toplumun ve ekonominin bir parçası haline getirirken gönüllülük ilkesi ile toplumsal bilinç kazanmalarını sağlamaktır.

Bilişim ve ağ teknolojileri alanında eğitim alarak, ülke ekonomisine katkıda bulunacak genç potansiyelin yetiştirilmesine yönelik, ülke genelinde 16-26 yaş arasında, sosyo-ekonomik düzeyleri düşük gençler gönüllü eğitmen olmak için seçilmekte ve CISCO Networking Akademisi kapsamında bilişim eğitimi sağlamaktadır. Gönüllü eğitmenler illerinde sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere bu eğitimi ücretsiz olarak sağlamaktadır. Böylelikle CISCO Networking Akademisi eğitimleri gençlere, gençler tarafından ulaştırılır. Bilişimde Genç Hareket teknoloji, bilişim, sosyal sorumluluk ve gönüllülüğü bir araya getirir.Gönüllülük ilkesi projenin en önemli gücüdür. Gönüllü eğitmenler kişisel gelişmelerine katkıda bulunur, iş deneyimi kazanırlarken kendi şehirlerindeki dezavantajlı gençlere destek olup, ülkenin gelişmesine katkıda bulunurlar.

Bilişimde Genç Hareket projesi;

  • 2006 yılında başladı;
  • Şimdiye kadar 2.340’dan fazla mezun verdi;
  • 16 şehirdeki Habitat Bilişim Akademileri’nde eğitimini sürdürürken,
  • 62’den fazla gönüllü eğitmeniyle,
  • Ülke çapında 20’den fazla ilde aktif olarak,
  • Bilişim Teknolojisi Temelleri ve CCNA Eğitim Modüllerini gerçekleştiriyor.

Eğitimlerimiz hakkında bilgi almak, ücretsiz kurslarımıza yazılmak veya gönüllü olmak için websitelerimizi ziyaret edebilirsiniz:
http://www.bilisimdekadinhareketi.com/tr
http://bilisimdegenchareket.com/

 

 

Yorum bırakın